Persbericht

Dirk Vandenberghe wordt Managing Director Aurubis Olen en Aurubis Beerse vanaf 1 januari 2023

Hamburg | vrijdag 9 december 2022

  • Bijkomend mandaat voor huidig Managing Director van Aurubis Beerse
  • Dirk Vandenberghe volgt Inge Hofkens op, die vanaf januari 2023 toetreedt tot de raad van bestuur van Aurubis

De Raad van Toezicht van Aurubis heeft Dirk Vandenberghe benoemd tot opvolger van Inge Hofkens als Managing Director van Aurubis Olen. Hij is vanaf 1 januari 2023 verantwoordelijk als Managing Director voor de twee Belgische Aurubis vestigingen in Olen en Beerse. De sites behoren tot de Duitse Aurubis Groep, wereldspeler in non-ferrometalen en recyclage en pionier op het vlak van duurzaamheid en circulaire economie.
 
"Met zijn 11 jaar gecombineerde ervaring als CEO van het vroegere Metallo Belgium en vandaag als Managing Director van Aurubis Beerse heeft Dirk de juiste expertise voor de rol. Hij kent de metaalsector en de operationele activiteiten en heeft de Beerse en Berango sites succesvol in de Aurubis Groep geïntegreerd. Ik wens hem alle succes in zijn nieuwe rol”, klinkt het bij Inge Hofkens. Vanaf januari 2023 treedt Hofkens toe tot de raad van bestuur van de Aurubis Groep. Ze blijft ook actief binnen de raad van bestuur van Aurubis Olen, vanaf januari als voorzitter.

Hofkens’ opvolger zal de samenwerking tussen de Belgische sites verder leiden om de ambitie en strategie van het Aurubis smelter netwerk te realiseren: groeikansen in recyclage te benutten, kernactiviteiten te verzekeren en versterken, en industrieel leiderschap in duurzaamheid na te streven.

Ik ben vereerd en sta heel gemotiveerd aan het begin van deze nieuwe professionele verantwoordelijkheid. Ik kijk er erg naar uit om de collega’s in Olen binnenkort persoonlijk te ontmoeten

, aldus Vandenberghe.

Dirk Vandenberghe (62) studeerde af als burgerlijk ingenieur elektromechanica en behaalde zijn doctoraat aan de Universiteit Gent. Daarna was hij het merendeel van zijn carrière actief bij ArcelorMittal in verschillende management functies, alvorens in 2011 het vroegere Metallo te vervoegen.

Aurubis Olen verwerkt als hoog performante metaalrecyclagefabriek in het Aurubis smelternetwerk blister koper en multimetaal recyclagematerialen. Het bedrijf heeft 650 medewerkers en produceert via elektroraffinage koperkathodes, koperdraad (Rod), zuurstofvrije koperdraad (Foxrod) en staven en profielen (Bars & Profiles). De vestiging in Beerse exploiteert eveneens een elektroraffinage afdeling en verwerkt complexe recyclagematerialen, gaande van de meest complexe residuen tot hoogwaardige schroottypes. Daaruit produceert het bedrijf metalen, metaalproducten en mineralen. Bij Aurubis Beerse werken 475 medewerkers.

Downloads
Contacten
Valerie Peeraer
Valerie Peeraer

Communications

Phone (+32) 014 24 33 08
Schrijf e-mail