Internationale Vrouwendag - 
Maak kennis met Evi, operator in de Elektrolyse!

Olen | vrijdag 8 maart 2024

Op 8 maart vieren we wereldwijd alle vrouwen op Internationale Vrouwendag. We stellen je vandaag graag voor aan één van de vrouwen in ons team. Evi startte vorige maand als enige vrouwelijke operator in de Elektrolyseafdeling. Of zij goed haar mannetje kan staan binnen het team? Da’s zeker!  

Via Women4Metals, een initiatief van Aurubis, willen we samen de metaalindustrie tonen als een aantrekkelijke werkgever voor vrouwen, waar eerlijke voorwaarden gelden voor iedereen. Met W4M gaan we onverminderd voor gelijke kansen in de metaalindustrie.

  • Vertel eens wat meer over jezelf, Evi.
    Ik ben Evi, sinds 5 februari nieuwe collega van het Elektrolyse team van Aurubis Olen! Na 19 jaar als lasser was ik toe aan iets nieuws, een toffe nieuwe uitdaging. Toen een goede kameraad me vertelde dat er een plekje vrij was in het Elektrolyse team, heb ik meteen gesolliciteerd.

  • Wat maakte dat je die overstap hebt gemaakt van 19 jaar als lasser naar nu operator?
    Ik was echt toe aan verandering. Lassen was redelijk eentonig, vuil en zwaar. Daarbovenop miste ik het teamgevoel omdat je altijd alleen stond te werken. De job van operator is nu veel gevarieerder, maar kan ook fysiek uitdagend zijn. Maar dat schrikt mij totaal niet af. Hard werken is me door mijn ouders een beetje met de paplepel meegegeven (lacht).

  • Je bent begin februari gestart als de enige vrouw in het Elektrolyse team. Hoe bevalt je dat?
    In het begin was het wel even zoeken, zoals bij elke nieuwe job. Maar ik voel me hier intussen echt op mijn plek. Geslacht speelt geen rol in ons team; we zijn gewoon collega's die goed met elkaar kunnen opschieten, lachen en zwansen. Echt een topteam!

  • Wat zou je willen meegeven aan vrouwen die interesse hebben in een carrière bij Aurubis? 
    Wees sterk en zelfverzekerd en dan kom je er wel! Laat je zeker niet afschrikken door het idee van “een mannenbedrijf”. Vrouwen kunnen hier net zo goed hun mannetje staan. Bij Aurubis krijgt iedereen gelijke kansen, ongeacht geslacht.  

  • Wat maakt het zo leuk om bij Aurubis te werken?
    De sfeer en collegialiteit is hier echt top. Als je met iets zit, kan je altijd terecht bij je collega’s en je leidinggevende(n). Je wordt bij Aurubis Olen gewaardeerd en ondersteund. Daar geniet ik elke dag van!  

CONTACT
Valerie Peeraer
Valerie Peeraer

Communications

Phone (+32) 014 24 33 08
Schrijf e-mail